Hoogbegaafdheid

Heeft u wel eens het gevoel dat anderen u niet begrijpen? Dat u vaak voor de troepen uit loopt en al de put heeft gedempt, voordat het kalf in zicht is? Verbaast u zich wel eens over wat er allemaal fout gaat binnen organisaties en hoe weinig proactief zij handelen? Misschien bent u wel hoogbegaafd.

Hoogbegaafdheid is meer dan alleen een hoge intelligentie. Het houdtvaak ook een grote gedrevenheid in: een diepe wens om dingen goed te organiseren, fouten te voorkómen en te denken in oplossingen in plaats van problemen. Helaas lopen daarmee veel hoogbegaafden vast in hun werk of in hun sociale omgeving. Om de simpele reden dat die omgeving niet zo snel mee kan komen, of schrikt van al die inzichten, de boodschapper het “slechte nieuws” aanrekent enzovoort.

Als hoogbegaafde kunt u gebaat zijn met een korte coaching, die u inzicht geeft hoe u op een bijzondere manier in de wereld staat. En hoe de wereld daar defensief op kan reageren en hoe u daar proactief mee om kunt gaan. Behalve als coach, begeleid ik u in dit proces ook als ervaringsdeskundige.