Hoogbegaafdheid

Een niet te onderschatten aantal ondernemers is hoogbegaafd. Onder leidinggevenden is het percentage hoogbegaafden zelfs hoger dan gemiddeld! Hoogbegaafdheid is meer dan alleen een hoog IQ. Hoog­be­gaaf­den hebben ook een sterke drive om uitstekend te presteren, zijn vaak perfectionistisch, voor­uit­den­kend, handelen proactief en voorzien al problemen, daar waar anderen nog niets bespeuren. Zij hebben een hoge maatschappelijke en economische potentie, maar lopen ook een groter risico op afbreuk van en problematische relaties (op welk gebied dan ook).

Hoogbegaafde werknemers
Hoogbegaafde werknemers zijn potentieel van zeer grote waarde voor uw bedrijf. Maar zij stellen ook bijzondere eisen aan de bedrijfsleiding. Geen onmogelijke eisen, maar wel bijzondere en misschien on­ver­wach­te. Vaak maken zij zelf niet duidelijk wat ze nodig hebben. Het kan voor uw bedrijf zeer waar­de­vol zijn om bij vermoeden van hoogbegaafde medewerkers, onze speciale expertise in te scha­ke­len om hier maximaal profijt uit te halen.
Als u zich afvraagt of u zelf misschien hoogbegaafd bent, kijk dan eens op de pagina “zelf hoog­be­gaafd?” op de site van Mensa Nederland, de landelijke vereniging van mensen met een zeer hoog IQ. Of neem direct contact met mij op. Wellicht dat mijn expertise op dit gebied voor u van waarde kan zijn.