Vijftigplussers

Behoort u zelf tot de vijftigplussers? Dan weet u waar ik over spreek als ik het heb over toegewijde en ervaren werkkrachten. En heeft u misschien ook te maken met de gebruikelijke vooroordelen over oudere werknemers. Bent u nog (een stuk) jonger? En heeft u zo uw eigen gedachten over de oudere generatie? Misschien zult u dan problemen ervaren met het leidinggeven aan deze doelgroep. Graag adviseer ik u hierover zodat u gericht gebruik kan maken van de plussen en minnen van de vijftigplussers.

Mensen die aan het eind van hun werkende leven komen, hebben specifieke problemen én specifieke voordelen. Soms lijkt het alsof zij star vasthouden aan een oude manier van werken . Of ze lijken minder betrokken omdat ze al met één been in hun pensioen staan. Vergis u niet, er zijn vaak verborgen redenen voor zulk gedrag. Als zij zich weer gewaardeerd voelen wat betreft hun ervaring en wijsheid, kunnen zij zich met ziel en zaligheid in hun werk storten. Met groot profijt voor de onderneming! Ze beschikken over ervaring en levenswijsheid. En vaak ook over veel kennis van het bedrijf en de bedrijfsprocessen, waarmee ze jongere collega’s en leidinggevenden kunnen behoeden voor kostbare fouten. In feite zijn ze het geheugen van een bedrijf!

De bomen en het bos Coaching helpt u graag met korte, effectieve trajecten, om optimaal om te gaan met uw oudere werknemers.